В днешната ми публикация, реших да ви споделя най-лесния CMS, който е много подходящ за малки представителни страници, landing страници и сателитни сайтове.

Get Simple е много лек XML базиран CMS без MySQL бази данни. Писан е на PHP, и има модулна структура. Има добър интерфейс и не натоварва с излишни функции. Това го прави идеален както за малки сайтове и не толкова напреднали потребители така и за напреднали SEO експерти имащи нужда от система, с която бързо могат да генерират сателитно съдържание.

GetSimple е проект с отворен код разпространяван под GNU General Public License v3. Което означава, че е напълно безплатен за използване за лични цели по начините описани в лиценза.

Характеристиките на Get Simple са:

XML Базиран, без MySQL

Get Simple е наистина „Simple“. CMS-a не използва MySQL за да съхранява вашите данни, ами вместо това ги съхранява като XML файлове. Това прави достъпа до вашата информация много по-достъпен и бърз. Системата е проектирана от самото и създаване за малки сайтове с малки бази от данни, а xml е идеалният начин за съхранението им. Това прави редакцията на данните много лесна. Също така спестява от пари за хостинг, тъй като за да подкарате системата ви е нужен само PHP план, без MySql сървър.

Много лесен и приятен контролен панел

Контролния панел на Get Simple е много лесен и има много приятен интерфейс. В него е включено всичко необходимо за настройки и добавяне на ново съдържание. Много е подходящ за разработка на малки фирмени сайтове, в които самите служители на компаниите да редактират и добавят сами съдържание.

Инсталация за 1 минута

Системата се инсталира изключително бързо и лесно. Инсталацията има само 1 стъпка, в която се въвежда името на сайта, адреса и данните за admin-а. Това е голям плюс както за начинаещите, така за напреднали потребители, които имат нужда от бързо създаване на множество сайтове.

Template система

Get Simple има независима PHP/HTML базирана template система. Кода е изключително изчистен и даже и начинаещи frontend разработчици биха се справили с правенето и редакцията на темите (дизайна). А ако знаете и малко PHP ще може да правите чудеса със системата.

Идеална за SEO и сателитни сайтове

Системата се инсталира и модифицира много бързо. Другия плюс за сателитните сайтове е това, че спестява много разходи за хостинг, тъй като не използва MYSQL. Може да се инсталира на планове само с PHP поддръжка. Такива услуги има много, включително и безплатни, което спестява средства за многобройни хостинги с различни IP адреси. Системата поддържа url rewrite, както и мета описания и ключови думи за всяка страница. Темите са изчистени, зареждат се много бързо и са правилно структурирани с валиден XHTML.

Функционалност

  • Добавяне и редактиране на страници и опции към страниците
  • Файлов мениджър с вграден uploader и генератор на код за вмъкване на файлове в съдържанието
  • Няколко вградени дизайна
  • Вграден редактор за темите
  • Компоненти (кутии), който лесно могат да се вмъкват в дизайна
  • Бекъп система за архивиране на съдържанието
  • Мениджър за добавките

Снимки от интерфейса:

Ако търсите лесна и бърза система за сравнително малки сайтове, то Get Simple е вашето решение!

Официален сайт на Get Simplehttp://get-simple.info/ | Demo: http://get-simple.info/demo/