След малко проучване, което направих на пазара на детски стоки, реших да ви споделя какво интересно открих от моделите шейни предлагани в София за новия раздел в блога ми ТОП 5. В него ще представям личната ми класация за различни типове продукти.

На „пазара“ има много шейни и разбира се преобладават тези на колегите китайци, като и те почват да проектират собствени модели. Но ние няма да се занимаваме с китайци.

Най-голямо впечатление ми направиха шейните от марките STIGA и HAMAX (Швеция VS Норвегия)

182880

A ето и класацията:

1. Детска шейна Snowracer SX Pro от STIGA

73-3388-01 SNOWRACER SX PRO

Не случайно тази шейна заема първо място в класацията ми, изглежда доста стабилна а особено на живо доста внушителна. Кормилото и е с гумени накрайници и е Y образно тип BMX. Шейната SX Pro се произвежда в Швеция от STIGA.

Цена: 250-260лв

 

1. Детска шейна SNO XCROSS от HAMAX

SnoXross-lg

Трудно ми беше да преценя коя от двете да поставя на първо място, затова класацията ми има две първи места. Шейната SNO XCROSS от норвежката компания HAMAX заема почетното първо място заедно със SX PRO на STIGA. И тя е доста внушителна като дизайн и същевременно здрава.

Цена: 245лв (не намерих по-добра)

2. Детска шейна SNOWRACER Classic от STIGA

73-4112-05-SNOWRACER-CLASSIC-YELLOW

Шейната се предлага в два цвята черен (black line) и жълт. Има автоматична система за прибиране на въжето тип прахосмукачка (както и горните две). Обезопасяваща стоп пружина се грижи шейната да спре пи падане.

Цена: 155-165лв

3. Детска двуместна шейна SNO BLADE от HAMAX

hamax-sno-blade

Много ЯКА шейна. Малко по-голяма от другите и разбира се носи повече.. по характеристики я дават 70+30 но спокойно може да вози 100+. И тя разполага с екстрите на горепосочените модели.

Цена: 180лв

4. Бебешка шейна CRUISER от STIGA

74-6250-06-BABYSLED-CRUISER-BLUE

Интересното при тази бебешка шейна е, че е по-широка от другите предлагани на пазара. Сигурно се замисляте защо е по-добре да е по-широка? Това я прави по-стабилна когато бебешора се върти и я прави по-трудна за обръщане.

Цена: 49лв

5. Шейна леген PACER от STIGA

74-6270-06-PACER-BLUE-BRAKE-REFLEX-INMOULD-LABEL

Класиката в жанра. Шейната е на добра цена и върши чудесна работа за късите зими в България. Отделно е много лека.

Цена: 25лв.

Независимо каква шейна сте си избрали – важно е удоволствието!